sciezkazdrowia

Witaj na blogu poradni dietetycznej Ścieżka Zdrowia!

  • Start
    Start Tu znajdziesz wszystkie wpisy znajdujące się na stronie.
  • Kategorie
    Kategorie Lista wszystkich kategorii na blogu.
  • Tagi
    Tagi Lista wszystkich tagów na blogu.

Cukinia faszerowana

Dodany przez w w Przepisy
  • Font size: Larger Smaller
  • Wyświetleń: 1601

Dzisiaj łatwy do wykonania przepis na danie obiadowe z cukinii.

 

Dietetyk Legnica

Cukinia faszerowana 355 kcal/porcja


Składniki: (ilość na dwie porcje)

 

  •   Cukinia, jedna duża lub dwie mniejsze
  •   Duży filet z piersi kurczaka
  •   Dwie łyżki oleju rzepakowego
  •   Pęczek pietruszki
  •   Kostka mielonego twarogu
  •   Puszka krojonych pomidorów bez skórki
  •   3 ząbki czosnku
  •   Zioła prowansalskie
  •   Pieprz
  •   Sól


Sposób przygotowania:


1.    Mięso z piersi z kurczaka zmielić lub drobno pokroić, dodać olej.
2.    Przyprawić ziołami prowansalskimi, pieprzem ziołowym, solą i pieprzem, a także rozdrobnionymi ząbkami czosnku.
3.    Ser twarogowy dodać do mięsa. Całość wymieszać z natką pietruszki i pomidorami.
4.    Cukinię dokładnie umyć i odkroić końcówki, a następnie przekroić na pół. W połówkach należy wydrążyć otwór.
5.    Wypełnić farszem i wstawić do piekarnika. Piec w temperaturze 180 stopni z termo obiegiem przez 25-30 minut.

Smacznego!

Oceń ten wpis.:
  • Nie dodano jeszcze żadnego komentarza.

Dodaj komentarz

Gość czwartek, 25 kwiecień 2024

Skontaktuj się z nami

Ścieżka Zdrowia

Zadzwoń lub napisz